Price £445,000 New Instruction
  • Good location overlooking Christchurch Park
  • Newly refurbished
  • Period features
  • Basement family room
  • Grade II listed
  • 4 bedrooms
  • Off street parking for 2 cars
  • Fully fitted kitchen
  • Separate utility room

Riverdale Estates are pleased to offer for sale this Grade II Listed Victorian town house set over 4 floors with 4 double bedrooms. Situated within a conservation area in the favoured north of Ipswich, directly opposite Christchurch Park. The house has been recently refurbished and benefits from being neutrally decorated throughout. The basement has been newly converted and there has been secondary double glazing added to windows.

The property is neutrally decorated throughout in cream and retains many original features such as ceiling mouldings, cornices, internal doors and door furniture. The property has a gas fired central heating system with radiators to each room.

The house overlooks the popular Christchurch Park with its many amenities, landscaped gardens, children`s play areas, duck pond and Christchurch Mansion. Ipswich School is situated a short walk away. St Margaret`s Church of England Voluntary Aided Primary School is situated on the opposite side of the park on Bolton Lane. The Greyhound public house is less than five minutes walk away and is a very popular destination.

The House is situated only 500 meters from the town centre and main shopping area. The thriving county town of Ipswich is set on the River Orwell and has undergone an extensive gentrification programme in recent years, mainly around the waterfront. There are a wide range of shopping, commercial and leisure facilities including a full range of sports clubs and societies, restaurants and high street stores.

The popular Suffolk Heritage Coast is a short drive away with popular towns like Aldeburgh, Snape and Southwold and offers excellent facility for sailing and golf. There is good road access via the A12 to the south linking to Colchester, Chelmsford and London whilst the A14 links to the M11 and the Midlands. The railway station which is a 20 minute walk away has direct access to London Liverpool Street, Norwich and Cambridge.

Hallway
The black gloss front door opens onto the hallway with high ceilings, period cornice and ceiling rose and a detailed archway with the stairs rising to the upper floors. There is a separate staircase which leads down to the basement.

Living Room - 12'7" (3.84m) x 14'1" (4.29m)
From the entrance hall the living room leads off to the left. The living room has good proportions with high ceilings The room is neutrally decorated in cream. The sash window to the front overlooks Christchurch Park and benefits from secondary double glazing. There is a cream painted mantle on the chimney breast and elaborate cornice and ceiling rose give it a period feel.


Dining Room - 10'5" (3.18m) x 13'6" (4.11m)
A well proportioned room with high ceilings. The sash window to the rear has secondary double glazing. Decorated in neutral cream tones with elaborate cornice and ceiling rose.

Kitchen - 8'0" (2.44m) x 10'4" (3.15m)
The kitchen is fitted with modern grey painted shaker style base and wall units with stainless steel handles. There is an integrated dishwasher, free standing stainless steel fridge freezer and a range cooker. It has a wood block worktop and a butler sink with window overlooking the rear of the property. From the kitchen the back door leads out into the courtyard which is hard landscaped and has wrought iron gates opening onto two parking spaces accessible from Neal Street

Family Room - 10'6" (3.2m) x 13'8" (4.17m)
Stairs lead from the main hallway into the basement and through into the family room. The window to the front benefits from secondary double glazing. It would make an ideal playroom, gym or cinema room. The room is neutrally decorated with a fully tiled floor.

Ultility room
The utility room is currently fitted with a water softener and offers scope for other appliances. There are also several separate storage areas.

Shower room
There is a newly constructed shower room in the basement which would also serve as a guest toilet. There is a fully enclosed shower cubicle with wash hand basin and toilet and stainless steel wall mounted heated towel rail.

Master Bedroom - 11'7" (3.53m) x 14'0" (4.27m)
From the main hallway the stairs rise to the first floor. At the front of the building is the master double bedroom. The sash window to the front has views over looking Christchurch Park and benefits from secondary double glazing. Decorated in cream with a built in cupboard to the side of the chimney breast. A door leads through to the en-suite shower room.


En-Suite - 5'0" (1.52m) x 9'3" (2.82m)
The en-suite shower room is partially tiled and has under floor heating. There is an enclosed shower cubicle, a vanity unit with inset sink and toilet with push button flush. There is a period frosted sash window to the front with secondary double glazing.

Bedroom 2 - 10'7" (3.23m) x 13'8" (4.17m)
Also on the first floor is a double bedroom neutrally decorated in cream. The sash window to the rear has secondary double glazing.

Top Landing
The top landing has an airing cupboard which houses the central heating boiler and hot water cylinder and there is also a separate storage cupboard.

Bedroom 3 - 9'9" (2.97m) x 12'6" (3.81m)
On the top floor to the front of the building is a double bedroom with window overlooking Christchurch Park and benefiting from secondary double glazing.. Neutrally decorated in cream. There is a built-in cupboard

Bedroom 4 - 10'7" (3.23m) x 13'8" (4.17m)
Also on the top floor is a double bedroom to the rear with sash window with secondary double glazing. Neutrally decorated in cream.

Bathroom - 6'8" (2.03m) x 9'1" (2.77m)
The family bathroom is partially tiled in grey mosaic tiles with a white bath, white period style sink and toilet with push button flush. There is a velux window to the sloping ceiling.

Outside
Accessed via the back door in the kitchen there is a private courtyard garden. This secluded Patio area adjoining the kitchen would be ideal for alfresco dining, a garden table and barbeque would work well.

This area is bounded by full height wrought iron gates which separate the court yard area from the rear of the property where there is parking for 2 cars accessed via Neal Street.

Notice
Please note we have not tested any apparatus, fixtures, fittings, or services. Interested parties must undertake their own investigation into the working order of these items. All measurements are approximate and photographs provided for guidance only.

Floor Plan